Thursday, July 30, 2009

НКРЗ схвалила результати діяльності УДЦР за І півріччя 2009 року

Сьогодні, 30 липня на черговому засіданні НКРЗ схвалила Звіт про підсумки роботи Українського державного центру радіочастот (УДЦР) за перше півріччя 2009 року.
Начальник УДЦР Павло Слободянюк зазначив, що план за півріччя в цілому виконано. Павло Слободянюк звернув увагу на головні чинники, які позитивно вплинули на результати діяльності УДЦР у ІІ кварталі 2009 року.
Перш за все, це модернізація радіомереж шляхом розширення смуги частот існуючої базової станції цифрового стільникового радіозв’язку стандартів GSM-900 та GSM-1800.
У цьому півріччі розпочалося впровадження єдиної бази даних кодів ІМЕІ, що, за оцінками фахівців УДЦР та аналітиків ринку, дало змогу законно ввести в країну майже в 10 разів більше мобільних телефонів, ніж у минулому році. Кількість оформлених дозволів на ввезення з-за кордону РЕЗ та ВП становить близько 880 тис., з них – біля 800 тис. мобільних телефонів. Також УДЦР виконував роботи по частотному присвоєнню та первинному технічному контролю РЕЗ.
Спеціалісти УДЦР разом з ДІЗ приймали участь у здійсненні державного нагляду – позапланових перевірках. Також УДЦР засобами технічного радіоконтролю, а саме завдяки радіочастотному моніторингу, виявили на всій території України за перше півріччя 2009 року 5426 незаконно діючих пристроїв.
Проведені роботи з вимірювання параметрів телекомунікаційних мереж загального користування, в тому числі маршрутизації міжнародного та міжміського трафіку. Виявлено біля 156 тис. випадків порушень порядку маршрутизації телефонного трафіку. Таким споживачам припинено надання послуг.
Відповідно до Перспективного плану НКРЗ на 2009 рік передбачено участь у заходах по переходу ТМЗК на перспективну систему нумерації. Фахівцями Укрчастотнагляду проаналізовано бази даних номерного ресурсу з метою визначення можливості переоформлення дозволів на використання 788 скорочених номерів.
У багатьох напрямках з надання послуг та виконання робіт відбулося нарощування фінансових показників. Сума сплачених поточних податків і обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів виконано на 132%.

No comments: